lunes, 28 de enero de 2013

Presentació del llibre "El futur dels nostres avis" i xerrada amb l'autor Sebastià Roig



Dissabte 16 de febrer. 16,30h. Centre Cívic Convent de Sant Agustí. Gratuït
En aquesta edició tenim el plaer de comptar amb l'autor i periodista Sebastià Roig presentant-nos el llibre "El futur dels nostres avis" i parlant-nos sobre el tema que condueix el llibre.

Aquí us deixem la sinopsi:

"El futur dels nostres avis és un assaig iconoclasta que explora els inicis de la literatura de ciència-ficció en llengua catalana (entre els anys 1900 i 1939) amb una vocació didàctica, divulgativa, erudita, amb solidesa literària i el valor afegit de no bandejar una visió personal, prenyada d'una ironia i un sentit de l'humor poc comuns en aquest tipus d'obres. Sebastià Roig ens demostra que pot existir una erudició amena i creativa.


El llibre omple un buit en la historiografia de la literatura catalana de ciència-ficció. És el resultat d'un minuciós treball d'arqueologia, com el defineix Salvador Macip en el pròleg. Durant dos anys de recerca en hemeroteques i de rastreig en publicacions catalanes de principi del segle XX, com Mirador, Revista de Catalunya o Pèl&Ploma, Roig ha desenterrat autèntiques joies de la literatura catalana de ciència-ficció injustament oblidades.

L'autor en reivindica el prestigi i la necessitat que ocupin el lloc preferent que es mereixen a les biblioteques de tot lector inquiet. L'obra repassa novel·les, contes, peces teatrals, poesies i un gran nombre d'articles en llengua catalana que toquen la ciènica-ficció o tenen alguna vinculació amb el gènere, al mateix temps que analitza l'impacte i les influències a Catalunya d'obres d'autors consagrats en aquest camp, com Jules Verne o H. G. Wells.

Quan els nostres avis es posaven a imaginar el futur, no feien més que projectar els seus anhels i les seves pors. Vistos i analitzats amb prespectiva, aquests mons imaginaris ens diuen moltes coses sobre el que som i el que volem ser. Un viatge extraordinari que permet descobrir científics il·luminats, ciutats subterrànies, homes artificials i civilitzacions futuristes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.